Προστατεύουμε το περιβάλλον μας

Με ποιους καθημερινούς τρόπους μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας; Ποιες απλές συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία της φύσης; Οι απαντήσεις δίνονται α λα γαλλικά από τους μαθητές του Β2.


3ο Βραβείο για την ταινία μικρού μήκους: Και Αν...

Το σχολείο μας κέρδισε το 3ο βραβείο στον 11ο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους 2020-21 με την ταινία "ΚΑΙ ΑΝ" στην κατηγορία Μυθοπλασία. Δείτε εδώ την ταινία και τους συντελεστές της.


Βιωματικό εργαστήριο νοηματικής γλώσσας

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας, διοργανώθηκε στις 25 Μαΐου 2021 στο χώρο του σχολείου μας, ένα ενημερωτικό σεμινάριο σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί στην καθημερινή τους ζωή.


Μετρώντας την κολώνα

Υπολογίζοντας το ύψος μιας κολώνας, με τη μέθοδο των αναλογιών. Ταινία μικρού μήκους του σχολείου μας για τη συμμετοχή στον 11ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;».


Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Erasmus

Tο σχολείο μας εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετέχει σε πρόγραμμα, ERASMUS + με τίτλο: ?Basis for students? autonomy in thinking and action?, δηλαδή «Βάση για την αυτονομία των μαθητών στη σκέψη και στη δράση».


Στα μονοπάτια του Νέστου

Λίγες μέρες πριν διακοπεί η λειτουργία των σχολείων από την ξαφνική παρουσία του ιού, η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε το τελευταίο οδοιπορικό της, στα πανέμορφα μονοπάτια του ποταμού Νέστου.


Διακρίσεις μαθητών σε διαγωνισμούς

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Αρχιμήδης και στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες.


Μια διαλογική πεζοπορία

Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας συνεχίζει το οδοιπορικό της στα μονοπάτια της Ξάνθης. Αυτή τη φορά από το Σαμακώβ μέχρι την Παναγία Καλαμού και τη Θηλιά.


Ανάβαση στην κορυφή Αυγό

Η δεύτερη εξόρμηση της περιβαλλοντικής ομάδας στα φυσικά μονοπάτια του νομού Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/1/2020 και είχε ως προορισμό την κορυφή Αυγό με υψόμετρο 664 μέτρα.


Περιβαλλοντική Ομάδα

Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, την πρώτη περιβαλλοντική της εξόρμηση στην κορυφή Μοναστήρι,


«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)