Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Erasmus

Tο σχολείο μας εκπροσωπώντας την Ελλάδα, συμμετέχει σε πρόγραμμα, ERASMUS + με τίτλο: ?Basis for students? autonomy in thinking and action?, δηλαδή «Βάση για την αυτονομία των μαθητών στη σκέψη και στη δράση».


Στα μονοπάτια του Νέστου

Λίγες μέρες πριν διακοπεί η λειτουργία των σχολείων από την ξαφνική παρουσία του ιού, η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας πραγματοποίησε το τελευταίο οδοιπορικό της, στα πανέμορφα μονοπάτια του ποταμού Νέστου.


Διακρίσεις μαθητών σε διαγωνισμούς

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Αρχιμήδης και στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες.


Μια διαλογική πεζοπορία

Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας συνεχίζει το οδοιπορικό της στα μονοπάτια της Ξάνθης. Αυτή τη φορά από το Σαμακώβ μέχρι την Παναγία Καλαμού και τη Θηλιά.


Ανάβαση στην κορυφή Αυγό

Η δεύτερη εξόρμηση της περιβαλλοντικής ομάδας στα φυσικά μονοπάτια του νομού Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/1/2020 και είχε ως προορισμό την κορυφή Αυγό με υψόμετρο 664 μέτρα.


Περιβαλλοντική Ομάδα

Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, πραγματοποίησε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, την πρώτη περιβαλλοντική της εξόρμηση στην κορυφή Μοναστήρι,


Υποτροφίες σε ΗΠΑ για μαθητές Α? Λυκείου

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Τμήμα Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα ανακοινώνουν την επέκταση του προγράμματος ανταλλαγής FLEX και στην Ελλάδα.


WE WILL ROCK YOU

Το σχολείο μας στις 7 και 8 Μαΐου 2018 πραγματοποίησε δύο παραστάσεις στο πλαίσιο των γιορτών νεολαίας του δήμου Ξάνθης, με τίτλο WE WILL ROCK YOU.


Διάκριση σε μουσικό διαγωνισμό

Συγχαρητήρια στην Ρωμυλία Μουρβάτη, μαθήτρια της Β' τάξης του σχολείου μας, για τη διάκρισή της στον μουσικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής "Βουλή των Εφήβων"


Ο Μεταφραστής

To σχολείο μας συμμετέχει για 3η φορά στον 8ο Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με την πεντάλεπτη ταινία των μαθητών του Β4 «Ο Μεταφραστής».


«Ένα λουλούδι για σένα…»
(Aσπασία Φίτσιου Α6, 29/4/2014)
Οι πόρτες στις σκεπές είναι κλειστές
(Kita, 11/4/2014)
Προγραμματισμός Υπολογιστών
(G Pap, 10/4/2014)
Έρωτας
(Ελευθερία Πλετσίδου Α5, 13/3/2014)
Αγάπη
(Ελένη Πλατή Α5, 13/3/2014)
Ερωτική εξομολόγηση
(Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος Α5, 13/3/2014)
Έρωτας
(Ειρήνη Σεμερτζίδου Α5, 13/3/2014)
Είναι η ποίηση
(Ελισάβετ Παρασκευοπούλου Α5, 5/3/2014)
Ένα άσπρο περιστέρι
(Αλέξανδρος Πανταζίδης Α5, 5/3/2014)
Ένα παιχνίδι του ήλιου
(Χάρης Παπαδάκης Α5, 4/3/2014)