Κολυμπώ με ασφάλεια



Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2013, το τμήμα Β3 του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Ολυμπία Λαμπάκη και τον κ. Θανάση Μπαλαφούτη Πληροφορικό, μεταβήκαμε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας «Κολυμπώ με ασφάλεια» παράλληλα με ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την επαφή των μαθητών με το υγρό στοιχείο, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Λαμπάκη.

Στόχος της εξόρμησης, είναι να εξοικειωθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές μας με το νερό, να αναπτύξουν δεξιότητες για ασφαλή κολύμβηση, αντιμετώπιση κινδύνων την ώρα της κολύμβησης και εκμάθησης διάφορων τεχνικών κολύμβησης. Τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές ήμασταν πλήρως εξοπλισμένοι και κατατοπισμένοι για το λόγο που βρισκόμασταν στο κολυμβητήριο. Για λόγους ασφαλείας, παρόντες ήταν καθ' όλη τη διάρκεια γιατρός και ναυαγοσώστης.

Η κ. Λαμπάκη, έδειχνε τεχνικές αναπνοής και σωστές τεχνικές κολύμβησης. Έδινε συνεχώς οδηγίες, συμβουλές και ενθάρρυνε κάθε ενεργό μέλος της ομάδας. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πλήρως σε κάθε άσκηση και ήταν εμφανώς ζωγραφισμένη η χαρά και η ικανοποίηση στα πρόσωπά τους. Στο τέλος, εκφράστηκε απ? όλους η ανυπομονησία για επανάληψη ανάλογης εξόρμησης στο Δημοτικό κολυμβητήριο.

Η επίσκεψη μαθητών στο Δημοτικό κολυμβητήριο είναι μια καινοτόμος δράση για τα σχολεία του νομού Ξάνθης. Από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, είναι το μόνο που συμμετέχει, ενώ υπάρχουν διάφορες συμμετοχές από δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέτοιες δράσεις που αναπτύσσονται στο σχολείο μας, αξίζουν τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας. Είναι δράσεις, που αποτυπώνονται ανεξίτηλα στη ψυχή των μαθητών μας. Τέτοια βιώματα, είναι μαθήματα που προάγουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα, που καλλιεργούνται στο σχολείο μας.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε στο παρακάτω βίντεο σκηνές από την επίσκεψή μας: