Διδακτική επίσκεψη στο «Χατζιδάκειο» Φεστιβάλ



Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 πραγματοποιήσαμε ως τμήμα Α6, διδακτική επίσκεψη, με συνοδούς καθηγητές τη φιλόλογο του σχολείου μας κ. Βάγια Παπαδοπούλου και τον πληροφορικό κ. Ηλία Κούλαλη, στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την τελευταία μέρα του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ!

Οι μουσικοί και η χορωδία, είχαν πάρει θέση μπροστά στο καινούργιο Δημαρχείο της Ξάνθης. Συμμετείχαν μαθητές, απ' όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Κηπουργού, ένας μαέστρος με διεθνή ακτινοβολία, εκ των στενότερων συνεργατών του Μάνου Χατζιδάκη.

Ξάνθη: «Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Οι μουσικές μελωδίες που ακούστηκαν συνεπήραν όλους τους παριστάμενους. Ήταν μια μουσική διαδρομή στο χρόνο, μέσα από τα έργα του Χατζιδάκη. Οι μουσικοί και η χορωδία απέδωσαν με ακρίβεια τα έργα του Μάνου Χατζιδάκη και καταχειροκροτηθήκαν στο τέλος τόσο από τους παρευρισκόμενους, όσο και από τον ίδιο το μαέστρο Νίκο Κηπουργό. Πραγματικά αξίζουν τα εύσημα για τη δουλειά που έκαναν και το αποτέλεσμα που επετεύχθη.

Μουσικές διαδρομές με οδηγό τον Μάνο Χατζιδάκη

Από τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, ως την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, διεξήχθη στην πόλη της Ξάνθης, μουσικό Φεστιβάλ, αφιερωμένο, στο μεγάλο Ξανθιώτη μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκη. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, το Δήμο Ξάνθης, το Δήμο Αβδήρων και το ΕΒΕ, ενώ υποστηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη και το Σύλλογο Γονέων του Μουσικού Γυμνασίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ευχαριστίες

Οι μαθητές του Α6 είχαν μοναδική ευκαιρία, να καλλιεργήσουν τις πέντε αισθήσεις τους, να εντρυφήσουν στα έργα του Μάνου Χατζιδάκη, να γνωριστούν και ν' αναπτύξουν σχέσεις με συμμαθητές τους, από άλλα σχολεία της Ελλάδας. Ήταν η αρχή ενός Φεστιβάλ, που μπορεί να γίνει αρωγός πολιτισμού, ήθους και αξιών για τα σχολεία της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά, τη διεύθυνση του σχολείου μας, για την άδεια μετακίνησης που μας παραχώρησε και τους εμπνευστές-συντελεστές της διοργάνωσης, για το μουσικό «ταξίδι» που μας χάρισαν.

Ηλίας Κούλαλης Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το φεστιβάλ: