Βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαθητές του σχολείου μας τιμήθηκα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε όλες τις μαθητικές ολυμπιακές ομάδες που διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά.

Ανάμεσά τους και οι μαθητές μας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Σονέρ Χασάν Ογλού και ο φοιτητής πλέον, Αλέξανδρος Πανταζίδης που κατέκτησαν την 4η θέση στην φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη, τα προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές, και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σ΄ ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «την ιδέα της Αριστείας, πρέπει εμείς οι Έλληνες να την υπερασπισθούμε, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο Τόπος μας δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση, που τον μαστίζει άλλωστε χρόνια τώρα, εάν δεν εμπεδώσει αυτή την έννοια της Αριστείας, και δεν την αποδώσει, όπως ταιριάζει, στη νέα Γενιά και στις Γενιές που θα έρθουν. Με αυτές τις σκέψεις που αφορούν την Αριστεία, που όπως σας είπα πρέπει να την κάνουμε κοινό μας κτήμα, πρέπει να την υπερασπιστούμε. Πρέπει, να την κάνουμε βασική αρχή αυτού του Τόπου και της Παιδείας του».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να παραλαμβάνουν τιμητικά μετάλλια από τον κ. Πρόεδρο.