Οι Ολυμπιονίκες μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Με τον καλύτερο επίλογο ολοκληρώνεται μια ονειρεμένη χρονιά για την ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας. Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τίμησε στο προεδρικό μέγαρο τους Ολυμπιονίκες Έλληνες μαθητές όλων των μαθητικών επιστημονικών ολυμπιάδων. Ανάμεσά τους και οι τρεις ολυμπιονίκες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, Βασίλης Κόκκινος, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Χάρης Παπαδάκης.

Στη σεμνή τελετή που διοργανώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος, αφού συνεχάρη τους μαθητές, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη αναγνώρισης και τιμής της αριστείας στην εκπαίδευση, η έννοια της οποίας αναδείχτηκε για πρώτη φορά από τον Όμηρο.

Στη συνέχεια ο καθηγητής Ιωάννης Σειραδάκης έκανε μία σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ομοίωμα του οποίου μπόρεσαν να δουν από κοντά όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές να παραλαμβάνουν τιμητικά μετάλλια από τον κ. Πρόεδρο.

Το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, ευχαριστεί την Aegean Airlines για την ευγενική χορήγηση των εισιτηρίων των αργυρών Ολυμπιονικών, και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της ομάδας ρομποτικής.