Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού



Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

H 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού. Τη μέρα αυτή γιορτάζουν οι άνθρωποι, που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους στο απαιτητικό έργο της εκπαίδευσης!

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη, σε όλους εκείνους που κάθε μέρα εμπνέουν παιδικές ψυχές, σε όλους εκείνους που κάνουν τα παιδικά μάτια να σπινθηρίζουν! Είναι αφιερωμένη, στους εκπαιδευτικούς που μέσα από την μάθηση, μέσα από τον τρόπο σκέψης, τον τρόπο ζωής τους, «σημαδεύουν» για πάντα νεανικές ψυχές και γίνονται φάροι αξιών!

Στο σχολείο μας, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, ενθαρρύνουμε την κριτική σκέψη των μαθητών μας, καλλιεργούμε τη φιλοσοφία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη μηδενική ανοχή στο ρατσισμό και τη βία!

Συχνά, ο ρόλος του εκπαιδευτικού αμφισβητείται, απαξιώνεται. Συχνά η διαδικασία της εκπαίδευσης, η διαδικασία της μάθησης γίνεται σημείο αναφοράς για αρνητική κριτική και τυγχάνει κακοπροαίρετης αντιμετώπισης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ας αντλούμε αισιοδοξία και "νιάτα" απ' τους μαθητές μας και ας συνεχίζουμε με πείσμα, δύναμη και επιμονή!

Βάστα γερά δάσκαλε! Καλή δύναμη!

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης