Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης



Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), διοργανώνει ποιητικό αφιέρωμα με θέμα το έργο των ποιητών Μαρίας Πολυδούρη και Γιώργη Παυλόπουλου και καλεί τις μαθήτριες και του μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας να συμμετέχουν σε αυτό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2013, 12.45μμ, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Λυκείου μας. Καλεσμένος ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος και ποιητής κ. Θανάσης Μουσόπουλος, ο οποίος θα αναφερθεί στην τέχνη της ποίησης, με επίκεντρο ποιήματα στα οποία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου Θεωρητικής Κατεύθυνσης θα εξεταστούν πανελλαδικά: «Μόνο γιατί μ? αγάπησες» της Μαρίας Πολυδούρη, «Αντικλείδια» του Γιώργη Παυλόπουλου, «Ποίηση 1948» του Νίκου Εγγονόπουλου και «Στον Νίκο Ε? 1949» του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Η απαγγελία των παραπάνω ποιημάτων θα γίνει από της μαθήτριες της Θεωρητικής Κατεύθυνσης του Λυκείου μας: Γεωργία Ακριτίδου (Γ1Θεω), Φωτεινή Γιοβαννοπούλου ( Γ1Θεω), Δανάη Μπόσβελη (Γ2Θεω), Ραφαέλλα ? Ελευθερία Μπουχούρη (Γ2Θεω).

Παράλληλα, ο μουσικός Άγγελος Μουρβάτης θα τραγουδήσει ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη και του Γιώργη Παυλόπουλου που ο ίδιος μελοποίησε.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους φιλόλογους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο Λύκειό μας, κκ Αλέξανδρο Δημαρά, Βάγια Παπαδοπούλου, Μαριάννα Παπία, με τη συνεργασία της υποδιευθύντριας του Λυκείου κ. Εύης Μαυροπούλου.