Παρέα με τον Θεοτόκη στις Γιορτές



Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Στο πλαίσιο προώθησης της φιλαναγνωσίας και σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα της Λογοτεχνίας, προτάθηκε σε μαθητές της Α΄ Λυκείου να διαβάσουν την περίοδο των διακοπών το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη Η Τιμή και το Χρήμα (το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους κάνει το Σχολείο :) ).

Αν οι ίδιοι δεν επιλέξουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους δανειζόμενοι το βιβλίο από τη (Δημοτική ή άλλη) Βιβλιοθήκη ή αγοράζοντάς το, το Σχολείο τους παρέχει τη δυνατότητα να το διαβάσουν σε ηλεκτρονική μορφή. Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το κείμενο από τη Βικιθήκη, χωρισμένο σε 13 κεφάλαια, όπως είναι και στην έντυπη μορφή.

Διαβάστε εδώ το βιβλίο

Ευχόμαστε πρώτα και κύρια στους μαθητές, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο: καλή ανάγνωση, να χαρείτε την πορεία στο ταξίδι που μας προσφέρει κάθε ανάγνωσμα και, παρακαλούμε, μη δείτε όλη τη διαδικασία ως μια ακόμη σχολική υποχρέωση!

Να θυμάστε: υπάρχουν άπειρες δικαιολογίες σε όλους μας, για να μην κάνουμε κάτι που θα μας πάει λίγο παραπάνω και λίγο ψηλότερα. Υπάρχει μόνο ένας για να το κάνουμε: η θέληση να πάμε παραπάνω και ψηλότερα!

Καλές και ευτυχισμένες γιορτές σε όλους, να περάσουμε ουσιαστικές στιγμές με τους αγαπημένους μας!

Δημαράς Αλέξανδρος, Φιλόλογος