Πλάτων και Μάτριξ, συντονισμένοι στους 89,9



Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Με το που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012 η Ερευνητική Εργασία «Από το Σπήλαιο του Πλάτωνα στην Εικονική Πραγματικότητα του 'Matrix'» , ανάμεσα στις υπόλοιπες «τρελές» και γεμάτες ενθουσιασμό ιδέες που ακούστηκαν στην ολομέλεια από τα παιδιά, υπήρξε και αυτή: να κάνουμε ραδιοφωνική εκπομπή, με τραγούδια και κείμενα σχετικά με το θέμα της Ερευνητικής μας Εργασίας!

Η απόφαση πάρθηκε ομόψυχα, και ομόφωνα. Project Radio Leader ορίστηκε η Κέλλη Ανταμπούφη-Δούμου, μαθήτρια του Α1. Δυναμική και αποτελεσματική η Κέλλη, οργάνωσε τα πάντα: επικοινωνία με ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, συνομιλία με τους υπεύθυνους, λήψη απόφασης για τον πού (Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης 89.9) και το πότε της ηχογράφησης.

?Και αυτό ήταν μόνο η αρχή!: επιλογή κειμένων και τραγουδιών, συγγραφή κειμένων, οργάνωση εκπομπής?. Η Κέλη εργάστηκε σαν άριστη επαγγελματίας ραδιοφωνικός παραγωγός! Φυσικά, συνέβαλαν με τις ιδέες και τον ενθουσιασμό τους και πολλά μέλη των διαφορετικών ομάδων του Project, προτείνοντας τραγούδια και δίνοντας ιδέες για τα κείμενα.

Η ραδιοφωνική ομάδα επικοινωνούσε μεταξύ της μέσω του wiki που δημιουργήθηκε ειδικά για το project μας. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούσαν κάθε στιγμή, απ? όπου και αν βρισκόταν , να επικοινωνούν στον «τοίχο» του wiki τις ιδέες τους για την εκπομπή, να κανονίζουν συναντήσεις με τους συμμαθητές τους για πρόβες, να δίνουν ο ένας στον άλλον «τροφή για σκέψη» μέσα από site και βίντεο που έβρισκαν ενδιαφέροντα.

Η εκπομπή ηχογραφήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης 89.9. Πολύτιμος βοηθός και εμψυχωτής των παιδιών κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης ήταν ο διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, κ. Τηλέμαχος Αρναούτογλου. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Η δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή του project μας, με τον τίτλο ?Free your Mind?, ακούστηκε στον «αέρα» της πόλης το Σάββατο 12 Μαϊου 2012. Την εκπομπή παρουσίασαν οι μαθήτριες Μαρία Αμοιρίδου, Κέλλη Ανταμπούφη-Δούμου, Τερέζα Ζαλώνη, Μαριέτα-Μαρία Σοϊλεμέ. Στην εκπομπή ακούστηκε - ερμηνευμένο «ζωντανά» στο στούντιο, το υπέροχο τραγούδι της Μαριέτας «Αλήθεια ή Ψέμα», ερμηνευμένο από τη Μαρία Αμοιρίδου.

Παιδιά, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, την οργάνωση και το άριστο αποτέλεσμα! Η εκπομπή σας μας ενθουσίασε!

Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή εδώ.

Ευχαριστούμε επίσης το Δημοτικό Ραδιόφωνο «Όμορφη Πόλη» 89.9 για την όμορφη παρουσίαση της εκπομπής στην ιστοσελίδα τους.

Διαβάστε το άρθρο εδώ