Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου



Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2017 ξεκινούν από την Τετάρτη 21-6-2017 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 14-7-2017.

Πιο συγκεκριμένα οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Μετά την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 14-7-2017. Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του Υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας

ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ

- Οι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους κατά περίπτωση

- οι υποψήφιοι ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ετών 2015 ή 2016 με τα ημερήσια ΓΕΛ ή τα ημερήσια ΕΠΑΛ-Β΄ την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης έτους 2015 ή 2016.

οι υποψήφιοι με το ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ έτους 2016 με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και τη Βεβαίωση συμμετοχής έτους 2016.

Σε κάθε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Ειδική κατηγορία Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης

Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2015 ή 2016 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2017 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αυτοί, πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειο βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ? αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω Νομών. Μετά τον έλεγχο της ανωτέρω βεβαίωσης, χαρακτηρίζονται από τον Διευθυντή του Λυκείου ως ειδική κατηγορία.

Διαβάστε εδώ την Εγκύκλιο Μηχανογραφικών 2017