Αθλητισμός στα Στενά του Νέστου



Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2, Α3, Α4, Α6 του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 πολυδραστηριότες στα Στενά του Νέστου, στην περιοχή της Γαλάνης Ξάνθης.

Στόχος ήταν να γνωρίσουν από κοντά αθλήματα που δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα διδαχτούν στην αυλή του σχολείου. Επιλέχθηκε για αυτό το σκοπό μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην περιοχή με οικοδράσεις, η RIVERLAND.

Οι συμμετέχοντες μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες περνούσαν διαδοχικά από διάφορους σταθμούς δραστηριοτήτων ακολουθώντας μια κυκλική πορεία. Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε γνωριμία με τα εξής αθλήματα: σκοποβολή, τοξοβολία, ποδηλασία, καταρρίχηση, ράφτινγκ, flying fox, πεζοπορία.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτές προσφέρανε στους μαθητές σάντουιτς, χυμούς και νερό.

Ενθουσιασμός, χαρά και κάποια γλυκιά κούραση διακατείχε τους μαθητές στην επιστροφή.

Υπεύθυνοι καθηγητές της δράσης ήταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής κ. Αικατερίνη Χατζηγιαννάκου και κ. Γεώργιος Ναλμπάντης και ως συνοδοί ο φιλόλογος κ. Αλέξανδρος Δημαράς και ο καθηγητής πληροφορικής κ. Αθανάσιος Μπαλαφούτης.

Ευχαριστούμε θερμά τη RIVERLAND που φρόντισε να βιώσουν οι μαθητές του Λυκείου μας με απόλυτη ασφάλεια μια όμορφη και ουσιαστική εμπειρία που συνδυάζει τα οφέλη του αθλητισμού στη φύση με τη διασκέδαση.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις μας: