Τα Tshirts της Ερευνητικής μας Εργασίας



Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι μαθητές της Α΄τάξης που συμμετείχαν στην Ερευνητική Εργασία του β΄ τετραμήνου με θέμα: «Από το Σπήλαιο το Πλάτωνα στην Εικονική Πραγματικότητα του ?Matrix?», αποφάσισαν να δημιουργήσουν τα δικά τους μπλουζάκια! Έτσι, σε ειδική σελίδα που διαμορφώθηκε στο wiki του project, κάθε μαθητής ανάρτησε συνθήματα, «σλόγκαν», που συνδέονταν ιδεολογικά με το project και αποτελούσαν «τροφή» για σκέψη και έμπνευση. Κάθε παιδί μπορούσε να επιλέξει ποιο από τα σλόγκαν του άρεσε περισσότερο για να τυπωθεί επάνω στο μπλουζάκι του.

Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτές τις αναρτήσεις ήταν ενθουσιαστική! Τα παιδιά, δεν περιορίστηκαν απλά στο να ανεβάσουν δεκάδες έξυπνα και «εμπνευστικά» σλόγκαν. Επιπλέον, σχολίαζαν τα συνθήματα των συμμαθητών τους που τους άρεσαν, αλλά για και όποια έβρισκαν μακριά από το πνεύμα του project και άρα τους άρεσαν λιγότερο, με παρρησία άφηναν τα σχόλιά τους στον «τοίχο» του wiki.

Ως leader της ομάδας ?The Matrix T-Shirt Project?, ο μαθητής Kρίτων Χατζηκωνσταντίνου, με τη συνδρομή της συμμαθήτριάς Τερέζας Ζαλώνη, εργάστηκαν μεθοδικά και αποτελεσματικά προκειμένου να ολοκληρώσουν άριστα την εργασία που τους ανατέθηκε: έκαναν έρευνα αγοράς προκειμένου να βρουν το κατάστημα που θα εκτύπωνε τα μπλουζάκια, επέλεξαν το κατάλληλο με κριτήριο την τιμή, πληροφόρησαν τους συμμαθητές τους για τα διαθέσιμα χρώματα και τα μεγέθη, έδωσαν την παραγγελία, συγκέντρωσαν τα χρήματα και μόλις τυπώθηκαν, ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους με ανάρτηση στο wiki και διένειμαν τα μπλουζάκια στους συμμαθητές τους.

Κρίτων και Τερέζα, συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση! Σας ευχαριστούμε!

Μερικά από τα σλόγκαν που έγραψαν τα παιδιά στο wiki είναι τα εξής:

- Δραπέτες της αφάνειας, στην πόλη της αδράνειας, βρήκαμε μονοπάτι, και βγήκαμε από τον χάρτη.

- Ό,τι είσαι αυτό βλέπεις, ό,τι ζητάς αυτό βρίσκεις.

- Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα!

- Αργά ή γρήγορα θα καταλάβεις πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να ξέρεις το μονοπάτι και να βαδίζεις το μονοπάτι?.

- Sometimes people don't want to hear the truth 'cause they don't want their illusions destroyed!

- If you can dream it, you can do it!

- Free your mind!

Ακολουθούν οι δημιουργίες...