Μια πετυχημένη εκδήλωση για καλό σκοπό!



Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Στις 2 Φεβρουαρίου 2013 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης πραγματοποίησε μια υπέροχη εκδήλωση στον καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου «Ξανθίππη». Αφορμή στάθηκε η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, αλλά απώτερος σκοπός να καλυφθούν τα έξοδα της επταήμερης εκδρομής για λίγους μαθητές του σχολείου μας.

Το άπιαστο όνειρο της επταήμερης αεροπορικής εκδρομής στη Βιένη, Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα επρόκειτο να γίνει πραγματικότητα σύντομα. Τα δραστήρια και γεμάτα ευαισθησία μέλη του ΔΣ του Συλλόγου δραστηριοποιήθηκαν άμεσα και μέσα σε λίγες ημέρες κατάφεραν να διοχετεύσουν στην πόλη της Ξάνθης το μεγαλύτερο μέρος των προσκλήσεων της εκδήλωσης. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική στο άκουσμα του ευγενικού σκοπού. Αρωγός στην όλη κινητοποίηση υπήρξε και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου μας, που με προθυμία προμηθεύτηκε τις προσκλήσεις και πολλοί συνάδελφοι καθώς και ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιώργος Παπαθανασίου κατάφεραν να παραβρεθούν στην ωραία αυτή εκδήλωση.

Η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου κ. Μαρία Παπαδοπούλου ? Γκαγκώνη στο σύντομο λόγο της καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά όλον τον κόσμο που βοήθησε με την παρουσία του ή με άλλο τρόπο να πετύχει αυτή η εκδήλωση. Το λόγο πήρε και η κ. Σοφία Ελευθεριάδου, φιλόλογος, καθηγήτρια του Λυκείου μας και ορισθείσα αρχηγός της επταήμερης εκδρομής, που ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την ευαισθησία και την προθυμία να βοηθήσουν, αλλά και όλον τον παρευρισκόμενο κόσμο που χωρίς τη δική του συνδρομή τα όνειρα των παιδιών θα έμεναν ανεκπλήρωτα.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας του συλλόγου και δόθηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια σε όλους. Αρκετοί ήταν οι τυχεροί. Στην εκδήλωση διοχετεύθηκαν προς πώληση πολλοί λαχνοί, τα έσοδα των οποίων ενίσχυσαν οικονομικά το σύνολο των μαθητών. Η προθυμία του κόσμου να βοηθήσει και πάλι ήταν πραγματικά συγκινητική !

Η αίθουσα κυριολεκτικά ήταν κατάμεστη από γονείς των μαθητών με φίλους και συγγενείς τους καθώς και από συναδέλφους άλλων σχολείων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη βραδιά, με ζωντανή μουσική και τραγούδια από το γνωστό παραδοσιακό σχήμα «Οι ταξιδιώτες της Παράδοσης», που συμμετείχε αφιλοκερδώς, καθώς και γευστικά εδέσματα από τον υπέροχο μπουφέ που ετοίμασαν οι υπεύθυνοι του εστιατορίου.

Μέσα σε ένα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα κύλησε όμορφα όλη η βραδιά έως αργά.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση αυτή: