Doodle 4 Google: «Η Ελλάδα μου»



Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το Doodle 4 Google είναι ένας διαγωνισμός ανοιχτός για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, που έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι «Η Ελλάδα μου» και θα πρέπει το doodle το οποίο θα σχεδιάσουν οι μαθητές να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα.

Στο φετινό διαγωνισμό, το σχολείο μας εκπροσωπείται από τη μαθήτρια της Γ'Λυκείου Χριστίνα Κωνσταντινίδου. Η Χριστίνα, στο καλαίσθητο λογότυπο που ετοίμασε απεικονίζει τον Παρθενώνα, τους Ολυμπιακούς κύκλους, την Ελληνική σημαία, τον ήλιο και τη θάλασσα.

Η αξιολόγηση των έργων των μαθητών θα γίνει σε τρία στάδια.

Στο πρώτο στάδιο μια επιλεγμένη ομάδα κριτών που περιλαμβάνει διάσημους εικονογράφους, συγγραφείς και διευθυντές μουσείων, θα αναδείξει στις 15 Απριλίου 2013 τους 60 επιλαχόντες.

Στη συνέχεια το κοινό θα ψηφίσει online τα αγαπημένα τους doodles μεταξύ των 60 επιλαχόντων που θα έχουν αναδείξει οι κριτές. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 15 Απριλίου ? 7 Μαΐου 2013.

Η ψηφοφορία του κοινού βοηθά στον καθορισμό ενός νικητήριου doodle από κάθε ομάδα. Αυτοί οι 4 μαθητές είναι οι εθνικοί φιναλίστ και ένας από αυτούς θα ανακηρυχθεί ο εθνικός νικητής από τη Google. Η τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2013.

Χριστίνα σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!!