Εκδήλωση των Projects στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης



Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Ερευνητικές Διαδρομές» είναι ο τίτλος, αλλά και η θεματική της εκδήλωσης του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, στις 7μμ, στο κτίριο της Καπναποθήκης Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, στην Ξάνθη. Η εκδήλωση αφορά στην πορεία και τα μέχρι τώρα ερευνητικά αποτελέσματα στα οποία οδηγήθηκαν οι μαθήτριες και μαθητές της Α΄και Β΄ Λυκείου, των τμημάτων Α1, Α2, Α4, Β1 και Β4, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (Project), κατά το α΄ τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα, οι παρουσιάσεις αφορούν στα Projects «Τέχνη από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά», με επιβλέπουσα καθηγήτρια τη γεωπόνο κ. Παρασκευή Σπύρου και «Όταν ο χορός θεραπεύει», με επιβλέπουσα την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Κατερίνα Χατζηγιαννάκου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, καθηγητές, γονείς και είναι ανοιχτή σε φορείς και στο κοινό της πόλης. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας, φέρνοντας σε επαφή το κοινό με τη δημιουργικότητα και τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσουν οι μαθητές στο πλαίσιο του, νέας φιλοσοφίας, μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας.

Η εκδήλωση θα γίνει μέσα σε μια εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, μέρος της οποίας θα αποτελεί και το bazaar χριστουγεννιάτικων στολιδιών και έτερων τεχνημάτων που δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο των ερευνητικής τους εργασίας. Τα χρήματα από την αγορά των αντικειμένων θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Για να δείτε την πρόσκληση και την αφίσα της εκδήλωσης πατήστε εδώ

Η συντονίστρια καθηγήτρια των ερευνητικών εργασιών
Βάγια Παπαδοπούλου,φιλόλογος