Οι μαθητές μας μάς δείχνουν τον δρόμο



Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Εν αναμονή της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων και εν μέσω της «πολυδιαφημισμένης» και πανταχού παρούσας κρίσης, οι μαθητές μας προτείνουν εμπράκτως τη λύση: να επενδύσουμε στην αλληλεγγύη βλέποντας «λίγο πέρα από τη μύτη μας». Στο Σχολείο μας, λοιπόν, συγκεντρώνουμε προϊόντα απαραίτητα για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS στο Αρίστεινο του Έβρου. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο σύμπραξης του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (Project) και Σχολικής Δραστηριότητας Πολιτιστικών Θεμάτων, με τη συμμετοχή των μαθητριών και μαθητών των τμημάτων Β1 και Β6 του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Ερευνητική Εργασία «Προσφέρω, άρα υπάρχω: Εθελοντικές Οργανώσεις και πρωτοβουλίες στην πόλη μας», με επιβλέποντα καθηγητή τον θεολόγο κ. Ιωακείμ Παπαδόπουλο και του Πολιτιστικού Προγράμματος με θέμα «Θέλω? Μπορώ? Προσφέρω Αγάπη», της καθηγήτριας θεολόγου κ. Κωνσταντίνας Λαγού.

Ας ευχηθούμε, η ενέργεια αυτή να βρει τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση και να αποτελέσει την αρχή σε μια σειρά τέτοιων πρωτοβουλιών.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Καλές γιορτές σε όλους μας!

Αλέξανδρος Δημαράς, φιλόλογος

Δείτε παρακάτω την αφίσα που ετοίμασε η μαθήτρια του Β΄6 Ντουϊγού Φουντουκτσή για την επικείμενη επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS στο Αρίστεινο.