Επέτειος εορτής 28ης Οκτωβρίου 1940!



Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, η γιορτή της Σημαίας - γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Η γιορτή ξεκίνησε με την επίδοση επαίνων - βραβείων στους αριστούχους μαθητές/τριες του σχολείου μας, από το διευθυντή κ.Γεώργιο Παπαθανασίου και τη φιλόλογο κ. Μαρία Ηλιάδου, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας!

Επιμέλεια εκδήλωσης

Την επιμέλεια της εκδήλωσης, είχε ο φιλόλογος του σχολείου μας κ.Γρηγόρης Μαλικιώσης.Τίτλος της γιορτής ήταν "Το χρονικό του αγώνα του 1940, μέσα απο το Αξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη".

Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά, το Δήμο Ξάνθης, για την παραχώρηση του Δημοτικού Αμφιθέατρου Ξάνθης, τον καθηγητή κ.Γρηγόρη Μαλικιώση για την οργάνωση και επιμέλεια της γιορτής και τους υπέροχους μαθητές/τριες που συμμετείχαν και μας πρόσφεραν, αυτές τις στιγμές, γεμάτες συγκίνηση!

Είθε οι αξίες, η αυταπάρνηση, το ήθος, η ανιδιοτέλεια των ηρώων εκείνης της εποχής, να γίνουν φωτεινό μονοπάτι, παράδειγμα προς μίμηση, για τις σημερινές γενιές, προκειμένου η κοινωνία μας, ν' ανακάμψει και να βγει απ' το τέλμα.

"Κι αν έζησα το θαύμα, σώθηκα από θαύμα"

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση της γιορτής:

28η Οκτωβρίου - Γιορτή 1ο ΓΕΛ Ξάνθης 2014 from Ilias Koulalis

...