Παρουσίαση προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας



Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, η παρουσίαση του προγράμματος της Αγωγής Σταδιοδρομίας. Το θέμα του Προγράμματος ήταν «Αναζητώντας πληροφορίες για τα επαγγέλματα και τις ομάδες επαγγελμάτων που με ενδιαφέρουν ? Επαγγελματικές μονογραφίες». Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο θεολόγος του σχολείου μας κ. Ιωακείμ Παπαδόπουλος, ενώ στην παρουσίαση μίλησε από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Ξάνθης (ΚΕΣΥΠ) ο κ. Παπαντωνίου Αντώνιος.

πού; τί θα γίνουμε;

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 17 μαθήτριες και μαθητές από το Α5 και το Α6. Στα πλαίσια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν κάποιες διδακτικές επισκέψεις, προκειμένου να αλιεύσουν πληροφορίες οι μαθητές για διάφορα επαγγέλματα. Έτσι λοιπόν, έγινε επίσκεψη στην 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης. Έγινε ξενάγηση στο χώρο του στρατοπέδου και ενημέρωση για τους στρατιωτικούς και τις ειδικότητες στον Ελληνικό Στρατό.

Επίσκεψη στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, ξενάγηση στα εργαστήρια μηχανικών και τηλεπικοινωνιών και ενημέρωση για τις Σχολές και τα Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 4ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης και ομιλία από τη νηπιαγωγό κ. Φωτεινή Κοντογιάννη.

Δεν παραλείψαμε να ζητήσουμε πληροφορίες, εμπειρίες και βιώματα από τους συναδέλφους του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, για το απαιτητικό και κοπιαστικό λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Ευχαριστίες

Να ευχαριστήσουμε που φιλοξένησαν και ενημέρωσαν τους μαθητές μας, το διοικητή του τάγματος και τον ταξίαρχο του Στρατοπέδου Τριανταφυλλίδη, το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τον κ. Φάκα Θεράπων και την κ. Ζάχου Αικατερίνη και τη νηπιαγωγό κ. Φωτεινή Κοντογιάννη.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή τους και τον προσωπικό χρόνο που διέθεσαν, τη φιλόλογο κ. Βάγια Παπαδοπούλου, τη φιλόλογο Αγγλικής γλώσσας κ. Ευαγγελία Μήτρακα και τη ψυχολόγο κ. Βασιλική Τόμκου.

Η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, είναι ένα θέμα που ταλανίζει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες του. Η επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ατόμου, εξαρτάται από τις προσωπικές του επιθυμίες, κλίσεις, προτιμήσεις και επιρροές του ευρύτερου περιβάλλοντος του.

Το σχολείο μας, μέσω του κ. Ιωακείμ Παπαδόπουλου, προσπάθησε να δώσει στους μαθητές μας, όσο το δυνατόν περισσότερη ενημέρωση, έμπνευση και ώθηση, προς την κατάλληλη επιλογή.

Στόχος του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης είναι, οι μαθητές μας, όταν αποφοιτήσουν να έχουν όλα τα προσόντα, όλες τις βάσεις για να είναι άξια μέλη της κοινωνίας μας και να είμαστε περήφανοι, για την εξέλιξη τους στο μονοπάτι της Ζωής.

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος:


Δείτε επίσης ένα video που επιμελήθηκε ο μαθητής Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος από το Α5, με φωτογραφίες από τις δράσεις του προγράμματος: