Γιορτή 25ης Μαρτίου



Παρασκευή 27 Μαρτίου 2014

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Η δύναμη σου πέλαγος, η θέληση μου βράχος!
Εντυπωσιακή γιορτή, γεμάτη συγκίνηση!

Παραμονή της επετείου της 25ης Μαρτίου, το σχολείο μας, πραγματοποίησε τη γιορτή του, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Από νωρίς το πρωί, ακουγόταν οι χαρούμενες φωνές των μαθητών μας, που γέμισαν το χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Επιμέλεια εκδήλωσης

Την επιμέλεια της εκδήλωσης, είχε ο φιλόλογος του σχολείου μας κ.Γρηγόρης Μαλικιώσης και η θεολόγος κ.Κωνσταντίνα Λαγού. Τίτλος της γιορτής ήταν "Τα σπλάχνα τους κι η θάλασσα, ποτέ δεν ησυχάζουν", με θέμα την πολιορκία του Μεσολογγίου.

Η γιορτή ξεκίνησε μ' ένα χρονικό που το διάβαζαν μαθητές και εναλλάσσονταν με ποιήματα, υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών. Ήταν μια άρτια οργανωμένη παρουσίαση, με πετυχημένη επιλογή τόσο χρωμάτων, όσο και εικόνων, που την έκανε πολύ ευχάριστη και θελκτική στους παρευρισκόμενους.


Ευχαριστίες

Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τους υπεύθυνους καθηγητές, όσο και τους μαθητές που συμμετείχαν και μας πρόσφεραν, αυτές τις στιγμές, γεμάτες συγκίνηση.

Είθε οι αξίες, η αυταπάρνηση, το ήθος, η ανιδιοτέλεια των ηρώων εκείνης της εποχής, να γίνουν φωτεινό μονοπάτι, παράδειγμα προς μίμηση, για τις σημερινές γενιές, προκειμένου η κοινωνία μας, ν' ανακάμψει και να βγει απ' το τέλμα.

"Πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μου"

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση της εορτής: