Το Site, το Blog και το Twitter του Λυκείου μας



Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2104

Ο ανανεωμένος δικτυακός τόπος του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στη διεύθυνση http://1lyk-xanth.xan.sch.gr/. Τη δημιουργία και διαχείριση του ανανεωμένου site, έχουν αναλάβει οι δύο εκπαιδευτικοί πληροφορικής του σχολείου μας, ενώ την επιμέλεια ύλης και τη φιλολογική διόρθωση κειμένων η φιλόλογος Βάγια Παπαδοπούλου.

To site μας αποτελεί την επίσημη «φωνή» του Λυκείου μας, μέσω Διαδικτύου. Εδώ μπορεί να βρει κανείς τις ανακοινώσεις της Διεύθυνσης, πληροφορίες για τα τμήματα του σχολείου, το ωράριο, το ωρολόγιο πρόγραμμα. Κάθε καθηγητής του σχολείου, μπορεί να γράψει ένα κείμενο και να αναρτηθεί στο site.

Twitter

Επίσης, υπάρχει και λογαριασμός twitter, που μπορείτε να ακολουθείτε στο @1lykxan.

Περί του blog

Tαυτόχρονα λειτουργεί το blog του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, στη διεύθυνση blogs.sch.gr/1lykxant. Είναι ένα βήμα των μαθητών μας, για να εκφράζονται στο Διαδίκτυο, να γράφουν τη γνώμη τους, να δημοσιεύουν τις δημιουργίες τους. Διαχειριστής του blog είναι ο πληροφορικός του Λυκείου μας κ. Hλίας Κούλαλης.

Προσβασιμότητα και στατιστικά

Και οι δύο διαδικτυακοί τόποι είναι προσβάσιμοι με οποιαδήποτε συσκευή και οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλοί επισκέπτες μας, μπαίνουν μέσω κινητών τηλεφώνων ή tablet pc. Οι περισσότεροι επισκέπτες μας, είναι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από το Βέλγιο, την Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία.

Η επισκεψιμότητα του site και του blog έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τους τελευταίους μήνες (περισσότερους από 200 διαφορετικούς επισκέπτες τις ημέρες αιχμής), κυρίως λόγω της ενεργής συμμετοχής των μαθητών μας που παίρνουν μέρος σε δύο Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, αυτά των ομάδων των φιλολόγων Μαρίας Ηλιάδου («Δημοσιογραφούμε ηλεκτρονικά») και Βάγιας Παπαδοπούλου ?WeBlog Uread?.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι site και blog έχουν γίνει γνωστά στην ευρύτερη διαδικτυακή κοινότητα. Συγκεκριμένα, μπορούμε να αναφέρουμε το Σχολικό Δίκτυο που το παρουσίασε στο http://sco.lt/7mmvTN και το site "Η Πληροφορική Σήμερα" στο http://sco.lt/8wgc77

Ηλίας Κούλαλης
Καθηγητής Πληροφορικής, 1ο ΓΕΛ Ξάνθης