Ιστορίες στο «κόκκινο»



Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η Άννα, η Χλόη, η Έμμα, ένας ηλικιωμένος άντρας και ένας νεαρότερης ηλικίας είναι οι πρωταγωνιστές του διηγήματος «Η κόκκινη τέντα» της Κέλλης Ανταμπούφη-Δούμου, μαθήτριας της Α΄ τάξης του Λυκείου μας. Οι ήρωές της, πρόσωπα ιστοριών παράλληλων, καθημερινών και σύγχρονων, παραμένουν την ίδια στιγμή άνθρωποι «αιώνιοι» και διαχρονικοί, με τις ζωές τους να συναντώνται στην κόψη μεταξύ ζωής-θανάτου και έρωτα-απώλειας.

Με αυτό το διήγημά της, η Κέλλη, έλαβε μέρος στον 4ο Σχολικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης & Διηγήματος, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πετρούπολης, τον Απρίλιο του 2012. Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμό στον αριθμό των λέξεων που είχε από την επιτροπή του διαγωνισμού, η νεαρή δημιουργός κατάφερε να φτιάξει αληθινούς ήρωες και να τους χρωματίσει με έντονα συναισθήματα, ζωντανεύοντας με τρόπο «κινηματογραφικό» τις επιλογές και τις αποφάσεις τους, μέσα από μια πένα που χάραζε στους δρόμους της εφηβικής της φαντασίας, διαδρομές ευαισθησίας, αλλά και έντονου ρεαλισμού.

Κέλλη, συγχαρητήρια! Ευχόμαστε η φετινή σου συμμετοχή στο διαγωνισμό να αποτελέσει την αρχή για πολλές μελλοντικές συμμετοχές και διακρίσεις του συγγραφικού σου ταλέντου!

Διαβάστε το διήγημα της Κέλλης εδώ

(Φωτογραφία: street art σε τοίχο της Αθήνας)